Mustang: Proč byste si měli splnit dětský sen a projet se v tom našem

Pod názvem Mustang si nejen každý automobilový fanoušek představí legendární nabušenou ameriku s osmiválcovou pětilitrovou atmosférou pod kapotou. Stejně jako před více než půl stoletím, tak i dnes má mnoho dětí v pokojíčku vystavený plakát, na kterém je vyobrazen právě Mustang, a sní o jeho vlastnění. Je pravdou, že s neustále se rozšiřující elektromobilitou a kladením důrazu na ekologii auta s vysokým objemem a nadměrným počtem válců postupně mizí, Mustang se však stále drží – a doufejme, že ještě mnoho dalších let bude. Auto s takovým charakterem, které se všem po vyslovení magického slůvka Mustang vybaví, prostě žádné chybně označené SUV od Fordu nenahradí.

Audi R8: Stroj s obrovským sex-appealem

Mustanga máme samozřejmě v portfoliu i my a svým způsobem se jedná o naprosto základní auto, které nechybí v žádné půjčovně. Mnoho nadšenců sní o Mustangovi už odmala a my mile rádi tyto dlouholeté sny plníme. Pokud už nás ale znáte, tak víte, že to v Mercutcars nikdy není jen tak. Našeho splašeného koně vlastníme od prvního kilometru a již v sériovém stavu se jedná o krásné auto, prostor pro vylepšení je ale k dispozici prakticky vždycky a v tomto případě to platí dvojnásob. Abyste si našeho Mustanga mohli užít na maximum a došlo k více než naplnění vašich očekávání, rozhodli jsme se pro provedení hned několika zajímavých úprav, díky kterým je naprosto jedinečný a nikde jinde si stejný jednoduše nepůjčíte. Právě v tomhle tkví naše přidaná hodnota.

A jaké jsou tedy úpravy? Hned z fotek si můžete všimnout toho, že je náš Mustang rozšířený – nasazen je totiž body-kit, díky kterého je oproti sériovému stavu širší o neskutečných 16 centimetrů – říkejte a myslete si co chcete, je to prostě hodně, ať je vaše představa „něčeho velkého“ jakákoliv. Díky rozšíření se výrazně zlepšil nejen design, ale také stabilita, což je u Mustanga více než chtěné vzhledem k tomu, že se v „sérii“ jedná o velmi uhoupané, neklidné a mnohdy také nepředvídatelné auto. Zasáhli jsme každopádně i do motorového prostoru, kde došlo k nasazení sportovního sání, které zajistí větší průchod vzduchu a navýšení výkonu. K přenosu 440 koní na kola pak byla využita organická spojka a když už jsme u těch kol, sáhli jsme po proslule známých Vossen CV3. A jaký by to byl Mustang, kdyby neměl takzvané „rychlé pruhy“? Ani ty tak nesmí chybět.

Ford Mustang je auto, které vás nadchne po mnoha stránkách. Když se před něj postavíte, automaticky z něj máte naprosto oprávněný respekt. Úsměv na tváři a plnohodnotný pocit euforie vám pak poskytne charakteristický zvuk vidlicového osmiválce s obsahem pět litrů, kdykoliv ho byť jen lehce prošlápnete… a to se ani nemusíte nacházet v tunelu, kde je projev umocněný. Zkrátka a jednoduše, chcete-li řídit pořádnou ameriku, tak nic lepšího, než Mustanga neseženete, a pokud chcete to nejlepší, sáhněte rozhodně po tom našem – nebudete litovat. Je však nutné zmínit, že Mustang není auto vyloženě do zatáček a na okrsky. Samozřejmě si je užijete i s ním, avšak pokud chcete maximální požitek z nejrychleji projetých zatáček, uděláte lépe, když sáhnete třeba pro našem WRX STi nebo Focusu RS.

Nezapomeňte nás sledovat na Facebooku a Instagramu!

#projeďmě