Ukončili jsme provoz pobočky v Novém Jičíně

S velkou pravděpodobností jste si v posledních týdnech na našem webu všimli, že prakticky ze všech míst zmizely zmínky o naší druhé pobočce, která se nacházela v Novém Jičíně. Prvně jsme o této pobočce odstranili veškeré informace z profilů aut a dozvědět jste se tak o ní mohli prakticky jen na hlavní stránce, kde však bylo již delší dobu uvedeno, že zde nepřijímáme další jízdy. Nyní už o Novém Jičíně nenajdete na našem webu ani písmenko, a jak už nejspíše tušíte, tak jsme se rozhodli pro zrušení této druhé pobočky, která fungovala zhruba dva roky. Dlužíme vám vysvětlení, takže v tomto článku si všechno objasníme.

Proč došlo k ukončení provozu druhé pobočky

Naší sekundární pobočce v Novém Jičíně jsme se věnovali již v jednom z předchozích článků a v tomto na něj svým způsobem navážeme. Pokud jste jej tedy doposud nečetli, určitě si udělejte chvilku, abyste byli v obraze. Zkrátka a jednoduše, již od počátku se s Novým Jičínem táhly spíše problémy, což nás rozhodně mrzelo. Hned ze startu utrpěla pověst druhé pobočky několik tvrdých ran, z čehož se nám ale postupem času podařilo „oklepat“. Ukázali jsme vám, že jsou pro nás zákazníci na prvním místě, pověst se začala opětovně budovat, pozitivních recenzí přibývalo. Jenže ve skutečnosti jsme si začali uvědomovat, že i přesto všechno tudy cesta prostě nevede.

https://www.mercutcars.cz/blog/2020/05/19/pobocka-v-novem-jicine

Všechny naše služby se snažíme poskytovat ve stoprocentní kvalitě, což se může na první pohled zdát jednoduché, opak je ale pravdou. Mnohdy se stačí jen podívat okolo sebe a zaregistrovat všechny nové půjčovny supersportů, které fungují do té doby, než dojde k prvnímu ťukanci či jinému problému. Druhou pobočku v Novém Jičíně jsme se tedy nerozhodli uzavřít proto, že by si na sebe nebyla schopná vydělat, nebo že by neměla dostatek zákazníků. Zcela upřímně, v některých letních dnech jsme v Novém Jičíně měli zákazníků dokonce více, než ve Starém Městě, což nikdo z nás neočekával. A přesně tohle je ten důvod, proč jsme tady nadále nemohli pokračovat. Zákazníků neustále přibývalo, vše se stávalo čím dál náročnějším, až se to postupně nedalo zvládat. Především z hlediska času, mimo to jsme ale také cítili, že upadá kvalita našich služeb, což jsme nechtěli dopustit.

Jasně, když se podnik takovým způsobem rozrůstá a začíná nabírat na obrátkách, tak se musí zvětšit také interně počtem zaměstnanců, všechno tohle víme a známe. Za dobu fungování pobočky v Novém Jičíně jsme každopádně vystřídali hned několik lidí, kteří se o ni měli starat, a kteří nám tak měli vytrhnout trn z paty. S prvním člověkem jsme se rozloučili, s druhým následně také, třetí následoval a takto bychom mohli stále pokračovat. Žádný z těchto lidí nebyl schopný udržet pobočku na nejvyšší kvalitativní úrovni, takže to nakonec skončilo tak, že jsme v původním počtu dvou lidí museli mezi oběma pobočkami, které jsou od sebe vzdálené sto kilometrů, neustále pendlovat. Namísto radosti nás tak druhá pobočka začala spíše unavovat a frustrovat. Navíc k tomu, samotné přejezdy ani nijak zvlášť neprospívaly našim autům, vzhledem k životnosti všech sportovních či závodních komponentů.

Návrat ke kořenům aneb k jediné pobočce

Po opravdu dlouhém rozhodování jsme se tak shodli na tom, že doma je prostě doma. Druhé pobočce v Novém Jičíně jsme se jednoduše nemohli věnovat tak, jak jsme původně zamýšleli a doufali, tedy stejně jako hlavní pobočce ve Starém Městě. Navíc k tomu, právě ve Starém Městě máme k dispozici veškeré zázemí, které je k provozování sportovních aut potřeba, ať už se jedná o vlastní servis a pneuservis, diagnostické nástroje a další. Z tohoto důvodu bylo například naše GT-R v Novém Jičíně pouze jedinkrát a vícekrát jsme se ho zde dovézt neodvážili. Stát se totiž může opravdu cokoliv a vždy je lepší, když se taková příhoda odehraje pár kilometrů od místa, kde je k dispozici kompletní zázemí, než sto kilometrů daleko na místě, kde nemáme nic. I v tomto případě se může naskytnout argument, že není problém takové zázemí pořídit, ještě k tomu když se pobočce v Novém Jičíně tak dařilo. Opět je však nutné podotknout, že nebyly problémem finance, ale nedostatek času.

Jestliže nás znáte a delší dobu pozorujete, tak určitě víte, že pro nás nikdy nebylo prioritou honit čísla. Prioritou pro nás vždy bylo, je a bude dělat to, co nás baví s tím, že tuto radost a zábavu můžeme předat také podobně naladěným lidem, tedy našim zákazníkům. I když se pořád může zdát, že dvě pobočky jsou více než jedna, tak věřte, že v našem případě tomu tak nebylo. Stojíme si za názorem, že jedna pořádná pobočka je více, než dvě polovičaté pobočky, které by se mezi sebou musely doplňovat. Všem našim příznivcům a zákazníkům nejen z Nového Jičína moc děkujeme za přízeň, a pokud byste si zážitek chtěli někdy zopakovat, popřípadě pokud jste nás zde nezastihli, tak se rozhodně nebojte si udělat do Starého Města výlet. Návštěvu naší pobočky můžete spojit klidně také s návštěvou Zlína, popřípadě blízkého okolí, kde najdete hned několik bodů zájmu.

Nezapomeňte nás sledovat na Facebooku a Instagramu!

#projeďmě