Nissan GT-R: Nejlepší auto světa u nás ještě lepší

Již delší dobu je součástí našeho vozového parku také Nissan GT-R. Konkrétně jej vlastníme už celých pět let, tedy od roku 2017, kdy půjčovna Mercutcars vznikla. Ve skutečnosti se jednalo se o vůbec první vozidlo, které jsme pořídili. Výběr byl v tomto případě relativně jednoduchý – sháněli jsme takové auto, které vám v Česku nikdo nenabídne, a které je zkrátka unikátní. Prakticky v každé konkurenční půjčovně najdete třeba Lamborghini či Ferrari, co se však týče Nissanu GT-R, tak ten byste jinde hledali marně. Přitom se skutečně jedná o naprostou legendu, kterou by měl alespoň jednou v životě řídit každý milovník supersportů, aby zjistil, že takové „Lambo“ se s GT-R zkrátka nemůže srovnávat. Ne nadarmo se totiž říká, že Nissan GT-R je jakožto celek vůbec nejlepším autem na světě. Pokud byste se chtěli dozvědět více o historii modelu GT-R, určitě zkoukněte článek, který přikládáme níže.

Audi R8: Stroj s obrovským sex-appealem

V tomto článku jsme vám mimo jiné oznámili, že se chystáme naše „gétéerko“ revitalizovat. Do té doby totiž ve skutečnosti nebylo ničím zajímavé (tedy kromě toho, že to bylo GT-R) a naopak vzhledem ke své barvě působilo tak trochu jako šedá myš. Řidičský zážitek byl samozřejmě ohromný, chyběla tomu ale ta třešnička na dortu. Po zhruba dvou měsících od oznámení revitalizace bychom vám tedy chtěli představit naše zbrusu nové GT-R, u kterého jsme se inspirovali především „válečnými barvami“ závodní divize Nismo. Z šedé myši se tak rázem stala právoplatná Godzilla v bílé perleťové barvě, kterou jsme zkombinovali s černou a obohatili červenými ozdobnými prvky. Ty najdete hlavně ve spodní části vozu v podobě linek, nad prahy jsme pak umístili z obou stran logo Mercutcars. Posuďte sami na fotkách v galerii – za nás se transformace více než povedla a jsme s ní náramně spokojení.

Jak ale všichni víte, tak u nás v Mercutcars se nesnažíme vylepšovat pouze exteriér vozového parku. Často saháme také do útrob našich miláčků, abychom z nich mohli vytáhnout naprosté maximum. V tomto ohledu můžeme zmínit nasazení replik výfuků HKS, čímž byla okamžitě vyřešena otázka ne úplně výrazného zvukového projevu – ten je tak nyní výrazný více než dost. Mimo to jsme přidali také blow-off ventily, které jednak ještě umocňují zvukovou stránku, a jednak zkracují reakci na přidání plynu. Mysleli jsme si, že to tímto pro nás končí, bohužel ale krátce po dokončení revitalizace ještě začala zlobit turba. Takže jsme rovnou sáhli po větších z novějšího modelu, kromě toho došlo také k výměně kardanů, které nyní zvládnou výkon až o hodnotě 1000 koní. V současné chvíli má díky programovatelné jednotce naše GT-R výkon zhruba 620 koní a „z nuly na sto“ se s ním dostanete za zhruba 2,5 vteřiny. K ubrzdění tohoto stroje pak perfektně poslouží závodní brzdy DBA Racing a o přenos extrémního výkonu na kola se stará zesílená převodovka.

V případě, že byste si tedy chtěli vyzkoušet auto, které je označováno jako nejlepší na světě, a které je u nás vlastně ještě lepší, tak rozhodně dál neváhejte. Můžete nám věřit, že náš Nissan GT-R vás v žádném případě nezklame, ba naopak z něj budete zcela upřímně hotoví. Už když se před něj postavíte, tak zjistíte, že se jedná o nesmírně nabušený stroj, který vám vykouzlí úsměv po každém sešlápnutí plynu. Ano, samozřejmě chvilku trvá, než se velká turba nafouknou, jakmile však začnou pracovat, tak si budete připadat jako byste cestovali časem ve vesmírné lodi. Přesně takto se dá definovat jízda v „gétéerku“, které ve spojení s dobrým řidičem dokáže dělat divy, ohýbat čas a popírat veškeré fyzikální zákony. To, co se v jiných autech zdá nemožné, je v GT-R pouhým začátkem.

Nezapomeňte nás sledovat na Facebooku a Instagramu!

#projeďmě